Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Petrov I$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
1.

Petrov I. 
Construction and analysis of the model for stochastic optimization of inventory management at a ship repair yard [Електронний ресурс] / I. Petrov, M. Postan // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 6(3). - С. 62-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_6(3)__7
Розроблено стохастичну модель роботи системи управління запасами матеріалів на судноремонтному заводі (СРЗ). З метою врахування чинників невизначеності та ризику (випадкові моменти прибуття на СРЗ суден, випадкові розміри обсягів ремонтів) для моделювання запропоновано використати апарат марковських процесів зі знесенням. Ці процеси надають можливість врахувати дискретний характер змін чисельності суден, які знаходяться на СРЗ, і безперервний характер коливання рівня запасів матеріалів на складі. При цьому причали СРЗ інтерпретуються як система масового обслуговування. Вважається також, що поповнення запасів матеріалів на складі та використання під час ремонту суден здійснюється безперервно з постійними інтенсивностями, але залежно від наявності матеріалів на складі. В результаті дослідження сформульовано задачу стохастичної оптимізації інтенсивностей поповнення запасів матеріалів за критерієм мінімум сумарних середніх поточних витрат СРЗ, які враховують також витрати щодо додаткового простою суден внаслідок відсутності запасів матеріалів на складі під час проведення ремонту. Модель засновано на сполученні методів теорії запасів і теорії масового обслуговування. Поповнення запасів матеріалів на складі та їх використання здійснюється безперервно з постійними інтенсивностями. Сформульовано завдання стохастичної оптимізації інтенсивностей поповнення запасів матеріалів за критерієм мінімум сумарних середніх витрат заводу в одиницю часу. Доведено, що отримані результати є важливими для практики роботи служби постачання СРЗ, оскільки надають можливість формувати стратегію управління запасами матеріалів нас складах СРЗ за умов нерівномірності у часі виникнення потреби у ремонті суден. З теоретичної точки зору одержані результати демонструють можливість використання апарату марковських процесів зі знесенням для вирішення різних завдань оптимального управління запасами за умов випадкового попиту на запаси.
Попередній перегляд:   Завантажити - 341.306 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Gorbunov L. V. 
Mathematical model for describing the post-cryopreservation viability of fruit and berry cuttings [Електронний ресурс] / L. V. Gorbunov, I. V. Petrov, O. V. Zviahintseva // Biotechnologia Acta. - 2019. - Vol. 12, № 5. - С. 85-95. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2019_12_5_9
Розроблено математичну модель, що спрощує процес визначення оптимальних параметрів, які забезпечують максимальну життєздатність деконсервованих живців плодово-ягідних культур. Визначено величини мінімальної кількості внутрішньоклітинної води - <$Eeta>1min, що мінімізують ймовірність плазмолізу і - <$Eeta>2min утворення внутрішньоклітинного льоду з урахуванням гетерогенності біооб'єкта. Розраховано величини вільної води - <$EDELTA eta>, що утворюють кристали льоду всередині клітини за кріоконсервування різних сортотипів плодово-ягідних культур. Визначено оптимальні умови зневоднення живців (температура Ti і час витримки t2, мінімальна кількість внутрішньоклітинної води - <$Eeta>min), що забезпечують максимальну життєздатність під час їх сушіння й низькотемпературної адаптації до кріоконсервування. Індивідуальні особливості життєздатності деконсервованих живців різних порід кількісно відображено у показниках вільної води <$EDELTA eta>. Максимальної життєздатності деконсервованих живців берези і чорної смородини досягнено за умови, коли внутрішньоклітинна вода знаходиться у зв'язаному, вітрифікованому стані <$EDELTA eta~=~0>. Розраховане <$EDELTA eta~>>~0> для живців різних сортів яблук, груш, малини, призводить до зниження життєздатності, а повна відсутність зв'язаної води - <$Eeta sub c> для сливи, абрикоса, винограду унеможливлює одержання життєздатних зразків після низькотемпературного кріоконсервування.Розроблено математичну модель, що спрощує процес визначення оптимальних параметрів, які забезпечують максимальну життєздатність деконсервованих живців плодово-ягідних культур. Визначено величини мінімальної кількості внутрішньоклітинної води - <$Eeta>1min, що мінімізують ймовірність плазмолізу і - <$Eeta>2min утворення внутрішньоклітинного льоду з урахуванням гетерогенності біооб'єкта. Розраховано величини вільної води - <$EDELTA eta>, що утворюють кристали льоду всередині клітини за кріоконсервування різних сортотипів плодово-ягідних культур. Визначено оптимальні умови зневоднення живців (температура Ti і час витримки t2, мінімальна кількість внутрішньоклітинної води - <$Eeta>min), що забезпечують максимальну життєздатність під час їх сушіння й низькотемпературної адаптації до кріоконсервування. Індивідуальні особливості життєздатності деконсервованих живців різних порід кількісно відображено у показниках вільної води <$EDELTA eta>. Максимальної життєздатності деконсервованих живців берези і чорної смородини досягнено за умови, коли внутрішньоклітинна вода знаходиться у зв'язаному, вітрифікованому стані <$EDELTA eta~=~0>. Розраховане <$EDELTA eta~>>~0> для живців різних сортів яблук, груш, малини, призводить до зниження життєздатності, а повна відсутність зв'язаної води - <$Eeta sub c> для сливи, абрикоса, винограду унеможливлює одержання життєздатних зразків після низькотемпературного кріоконсервування.
Попередній перегляд:   Завантажити - 381.61 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Petrov I. V. 
Recovery of cenobiont populations of Bifidobacterium spp. and Lactobacillus spp. after treatment of experimental dysbiosis with immobilized probiotic Escherichia coli M-17 stored at low temperatures [Електронний ресурс] / I. V. Petrov, G. Y. Ananina // Проблеми кріобіології і кріомедицини. - 2020. - Т. 30, № 3. - С. 293. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/KrioBiol_2020_30_3_29
Попередній перегляд:   Завантажити - 266.776 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Kolisnichenko N 
Inequality in Ukraine under the Covid-19 pandemic: governmental challenges [Електронний ресурс] / N Kolisnichenko, T Kemarska, I. Petrov, T. Romanenko // Актуальні проблеми державного управління. - 2021. - Вип. 2. - С. 74-79. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/apdyo_2021_2_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 343.97 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Kolisnichenko N. 
Challenges and trends of teaching lsp (language for specific purpose) in the system of non-linguistic education [Електронний ресурс] / N. Kolisnichenko, T. Kemarska, I. Petrov, T. Romanenko // Теоретичні та прикладні питання державотворення. - 2021. - Вип. 26. - С. 125-132. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tppd_2021_26_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 355.524 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Gritsuk I. 
Construction of systemic interaction between tools of remote monitoring of the technical condition and operation modes of a truck vehicle [Електронний ресурс] / I. Gritsuk, I. Khudiakov, M. Volodarets, D. Pohorletskyi, N. Pohorletska, Y. Ukrainskyi, I. Petrov, P. Nosov, A. Tazhenov, M. Litvinov // Eastern-European journal of enterprise technologies. - 2024. - № 1(3). - С. 47–63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2024_1(3)__6
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.634 Mb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського